De ‘cultuurzaal’ van onze tentoonstelling “Vleugels om te groeien” in de kijker! Tijdens de Herfstvakantie nodigen we jullie uit om de verhalen en gewoontes te ontdekken van landen over heel de wereld.

Keuken
Halloween in onze keuken! We maken krokante heksenvingers met bloederige confituur. Jammie!

Knutselen
Mexico boven! Begin november vieren ze daar de “Dia de Muertos” ofwel de dag van de doden. Kom in het museum calaveras maken: kleurrijke maskers die de Mexicanen dragen om de doden te eren.

Bouwen
Het bouwatelier verandert in een appartement in een multiculturele wijk in Brussel. Aan jou om de witte ruimtes in te richten en te versieren. Bij de animator kan je verschillende meubels en objecten kopen uit alle hoeken van de wereld.

Sprookjes
Drie sprookjes uit drie werelddelen: een Afrikaans sprookje over de zebra en zijn strepen, een sprookje van de Native Americans over de bijzondere kolibrie en een Aboriginalverhaal over de kaketoe en de gomboom.

Theater
Word wereldreiziger op het podium en ontdek alle hoekjes van de wereld! Of leid als gids het publiek rond in jouw land. Beeld toeristische trekpleisters uit, zoals het Vrijheidsbeeld of de sfinx van Gizeh. Of verzin jouw eigen wereldwonder!

Meer weten over de workshops…

Praktische informatie :

> inschrijving voor workshops enkel ter plaatse
> Tijdens de Herfstvakantie is het Museum elke dag open van 14u30 tot 17u (behalve op 1ste november) !
> Tijdens de vakantie raden wij u aan om tussen 14u en 14u15 aan te komen want wij beperken ons bezoekersaantal tot 250 personen.
> Bezoeken met rondleiding op reservatie : info@childrenmuseum.be – 02/640.01.07 (9u-12u30).