De tentoonstelling wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen. Het doel is om zichzelf beter te leren kennen en de wereld die hen omringt.

Ontdek de verschillende hoofdstukken van onze tentoonstelling !

1. De grote hal

Kom binnen in de grote hal waar een indrukwekkende vliegende machine op je wacht. Neem een vliegende start en ontdek het parcours van de tentoonstelling. Opgroeien doe je op jouw tempo!

2. Mijn superkrachten

Ontdek de avonturen van Ben en Lili, twee personages die soms moeilijke situaties tegenkomen. Trek jouw superhelden cape aan en help hen om oplossingen te vinden!

> Het filmpje kijken!

3. Vriendschap

« Een vriend, waarvoor dient dat ? » vragen de kat en de muis zich af, twee ongewone maar onafscheidelijke vrienden. Volg het parcours van het huis van de muis naar het huis van de kat en ontdek de emoties en vragen die vriendschap oproepen.

> Het filmpje kijken!

4. Iedereen creatief!

Wat als Newton de appel had opgegeten? Wat als we een schilderij van Fernand Léger zouden kunnen omtoveren in een beeld? Wat als Roodkapje de wolf kon overmeesteren? Wat als een zintuiglijke tunnel onze visie verandert? Wat als…

5. Paradijsjes

In dit feeërieke decor kan je je eigen geheime wereld creëren. Installeer jezelf in het reuzenest, in de raket of in de betoverde bibliotheek en droom weg. In welk paradijsje voel jij je goed om te lanterfanten, te fantaseren of tot rust te komen?

> Het filmpje kijken!

6. De culturen

Ontdek de culturen uit verschillende landen en hun vele facetten: talen, rituelen, begroetingen, kledij… Je leert bij van anderen! Daarna is het aan jou om een nieuwe wereld te creëren waar iedereen zich goed kan voelen.

> Het filmpje kijken !

Pin It on Pinterest