Ontdek de 6 fasen van de tentoonstelling:

De tentoonstelling wordt opgevat als een parcours in zes stappen om kinderen te helpen met opgroeien en uitvliegen. Het doel is om zichzelf beter te leren kennen en de wereld die hen omringt.

Ontdek de verschillende hoofdstukken van onze tentoonstelling !

Le grand hall

1. De grote hal

Kom binnen in de grote hal waar een indrukwekkende vliegende machine op je wacht. Neem een vliegende start en ontdek het parcours van de tentoonstelling. Opgroeien doe je op jouw tempo!

2. Mijn superkrachten

Ontdek de avonturen van Ben en Lili, twee personages die soms moeilijke situaties tegenkomen. Trek jouw superhelden cape aan en help hen om oplossingen te vinden!

> Het filmpje kijken!

3. Vriendschap

« Een vriend, waarvoor dient dat ? » vragen de kat en de muis zich af, twee ongewone maar onafscheidelijke vrienden. Volg het parcours van het huis van de muis naar het huis van de kat en ontdek de emoties en vragen die vriendschap oproepen.

> Het filmpje kijken!

4. Iedereen creatief!

Wat als Newton de appel had opgegeten? Wat als we een schilderij van Fernand Léger zouden kunnen omtoveren in een beeld? Wat als Roodkapje de wolf kon overmeesteren? Wat als een zintuiglijke tunnel onze visie verandert? Wat als…

5. Paradijsjes

In dit feeërieke decor kan je je eigen geheime wereld creëren. Installeer jezelf in het reuzenest, in de raket of in de betoverde bibliotheek en droom weg. In welk paradijsje voel jij je goed om te lanterfanten, te fantaseren of tot rust te komen?

> Het filmpje kijken!

Salle culture 2023

6. De culturen

Ontdek de culturen uit verschillende landen en hun vele facetten: talen, rituelen, begroetingen, kledij… Je leert bij van anderen! Daarna is het aan jou om een nieuwe wereld te creëren waar iedereen zich goed kan voelen.

> Het filmpje kijken !

De creatieve workshops van het museum:

Koken Ι Bouwen Ι Verhalen vertellen Ι Doe-het-zelven Ι Theater Ι Tuinieren
Praktische info:

Inschrijven voor workshops gebeurt ter plaatse volgens beschikbaarheid.
Maximim 2 workshops

Workshopactiviteiten zijn ontworpen en aangepast voor kinderen vanaf 4 jaar (behalve theater: 6 jaar).

Inschrijving voor workshops gebeurt enkel ter plaatse.

Volwassenen blijven en begeleiden de kinderen.

Keukenworkshop

Op inschrijving bij aankomst
4 sessies tijdens de namiddag
(14u30 – 15u – 15u30 – 16u)

In onze keuken stropen de kinderen hun mouwen op om hun kookkunsten te ontdekken. Ze maken recepten uit verschillende hoeken van de wereld.

Vanwege de gezondheidscontext is de keukenworkhop gesloten.

Bouwen

Doorlopend de hele namiddag

Kies een gekleurde vorm uit de bak. Hang deze op met behulp van de houten stokjes en de gaten in de muur. Stel je voor dat de vorm deel is van een grote machine of een personage, het ontwerp van een ruimte of het begin van een woord. Aan jou om de vormen in elkaar te laten vloeien, ondersteboven te hangen, in evenwicht op elkaar te plaatsen… als een grappige puzzel waarin elk stukje past!

Sprookjesworkshop

Salle culture 2023

Doorlopend de hele namiddag

Welkom in het sprookjesbos, waar een heks en andere magische figuren rondlopen. Kom luisteren naar een uniek sprookje, jij verzint mee wat er gebeurt!

Knutselatelier van Emile

Doorlopend de hele namiddag

Tijdens de knutselworkshop worden kinderen uitgenodigd om gerecycleerd materiaal uit alle vormen en kleuren tot leven te brengen. In dit atelier kan je op een leuke en interactieve manier nieuwe artistieke technieken aanleren.

Theaterworkshop

Op inschrijving bij aankomst
4 sessies tijdens de namiddag
(15u – 15u30 – 16u – 16u30)

voor kinderen vanaf 6 jaar

In onze theaterzaal nodigt onze animator de kinderen uit om op het podium te klimmen. Aan de hand van kleine scènes, spelletjes en improvisatie wordt de basis gelegd voor een heuse acteurscarrière. Ouders welkom als toeschouwer!

Het theateratelier is gesponsord door Delen Bank.

Pin It on Pinterest