Zaalverhuur

Op zoek naar een bijzondere locatie voor uw volgend evenement? Het Kindermuseum biedt u een handvol sterke troeven!

Op een boogscheut van de Louisalaan en Flagey en op wandelafstand van het treinstation Etterbeek is Het Kindermuseum al meer dan 40 jaar dé voorkeursbestemming van onze jongsten.

Het prachtige oude herenhuis en bijhorend park, het schitterende terras, het Italiaans theatertje en de buitengewoon mooie decors verlenen het geheel een uitzonderlijk karakter. De feeërieke sfeer van het museum en de bekwaamheid van ons tweetalig personeel verzekeren u vast en zeker een geslaagd bedrijfsfeest, een origineel Sinterklaasfeest, een ontspannen familiefeest, een sympathieke persconferentie… en dat 7 dagen op 7 en tot voor 300 genodigden.

Uw evenement in een ander soort Museum, een onvergetelijke ervaring!

Bel het secretariaat op 02 640 34 86 van 9 tot 12.30u of mail naar info@childrenmuseum.be

Een beetje geschiedenis…

De erfgoedsite van het Jadotpark, het Canonne herenhuis (waar het Kindermuseum gevestigd is) en de bijgebouwen zijn sinds 2016 geklasseerd als historisch monument. Het park, met een oppervlakte van +/- 70 ares, herbergt veel opmerkelijke bomen zoals de Japanse esdoorn, de tulpenboom, de Atlasceder, de treurbeuk en de venijnboom. Het park is overdag open voor het publiek.

Het museum bevindt zich op een steenworp van de Vijvers van Elsene, een site die sinds 1976 beschermd is. In de directe omgeving kan je ook verschillende prachtige Beaux-Arts gebouwen terugvinden in de Burgemeestersstraat en de Géo Bernierlaan.

Het Canonne herenhuis in Beaux-Arts stijl werd in 1914 gebouwd door architect J. L. Desmettre in opdracht van Edmond Canonne, kleermaker en hoedenmaker in Brussel. Na zijn dood in 1923 kocht ingenieur Lambert Jadot het pand. In 1931 breidde hij het gebouw aan de straatkant uit. Het huis werd in 1967 eigendom van de gemeente Elsene. Het werd eerst gebruikt door het Jeugdhuis van de gemeente Elsene en vervolgens door het Kindermuseum dat het sinds 1985 per erfpacht huurt via de gemeente.

Praktische info

 Capaciteit : 300 personen
Het Kindermuseum stelt haar prachtige ruimtes ter beschikking van maandag tot vrijdag van 17u tot 20u en tijdens het weekend van 10u tot 13u en van 18u tot 21u.
→ Download hier de technische fiche….
Contact : info@childrenmuseum.be 

Openbaar vervoer :

  • Vanaf Etterbeek station :10 minuten te voet
  • Vanaf Brussel Noord  : Tram 25 richting Boondaal station, halte Buyl of Roffiaen
  • Vanaf Brussel Centraal  : Bus 71 richting Delta, halte Géo Bernier

Het Kindermuseum heeft een parkingplaats voor bussen maar geen parking voor auto’s.

Pin It on Pinterest