Missie

« Ik hoor en ik vergeet.

Ik zie en ik herinner.

Ik doe en ik begrijp.

Als pionier in Europa, maakte het Kindermuseum van deze Chinese spreuk zijn leuze. Het gezegde illustreert perfect de interactieve en psychologische visie van het museum op de ontwikkeling van kinderen.

In het Kindermuseum vind je geen computerschermen of videogames terug. Aan de hand van decors, houten spelletjes en inleefmomenten leren de kinderen iets bij over zichzelf en de wereld waar ze deel van uitmaken.

Elke tentoonstelling is interactief en speels en stimuleert dialoog en spel tussen ouders en kinderen.
Het team van animatoren speelt een essentiële rol in het overbrengen van de educatieve thema’s en de filosofie van het Kindermuseum.

Ze blazen leven in de zalen door een vertrouwde omgeving te creëren voor de kinderen waarin er aandachtig naar hen geluisterd wordt terwijl ze het woord nemen en hun gevoelens uiten.
Elke tentoonstelling wordt zelf door het team van Het Kindermuseum bedacht en uitgewerkt, telkens voor een periode van vier jaar. Daarbij doet het museum beroep op verschillende specialisten, zoals kinderpsychologen.

Alle zintuigen komen aan bod tijdens een bezoek aan het museum. De kinderen amuseren zich door dingen aan te raken, door te kijken en te ruiken, door te luisteren en bij te leren.
De tentoonstellingen van het Kindermuseum zijn bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Pin It on Pinterest