Geschiedenis van het museum

Tijdens haar studie Psychologie aan de universiteit van Harvard krijgt voorzitster Kathleen Lippens de kans om het Children’s Museum in Boston (VS) te bezoeken.

Deze ervaring laat een diepe indruk na en ze besluit om een gelijkaardig Kindermuseum in Brussel te openen.

Belangrijke data in de geschiedenis van het Museum

1975

Oprichting van de vzw « Kindermuseum » met zes medewerkers.

1976

Vestiging van het Kindermuseum in de Tenboschstraat 32 te Elsene. Het project kan rekenen op de genereuze steun van de Amerikaanse bank Morgan Guarantee Trust.

1976

Op 6 oktober 1976 opent het Kindermuseum officieel zijn deuren. Het museum kent vanaf het begin een groot succes bij het grote publiek en bij scholen.

1978

Sleuteljaar voor het Kindermuseum. Vanaf dan lopen er uitgebreide tentoonstellingen over een periode van twee jaar. De animatoren worden eveneens vergoed voor hun prestaties.

1983

Het Brussels gewest kent 6 GECO-jobs (Gesubsidieerde Contractuelen) toe aan het Kindermuseum.

1986

Het Kindermuseum verhuist naar de Burgemeestersstraat 15 in Elsene. Dit herenhuis met een totale tentoonstellingsoppervlakte van 600 m² biedt de kans om een volledig nieuwe pedagogische aanpak uit te werken. Een betere kennis van zichzelf, anderen en de wereld vormt de kern van alle volgende tentoonstellingen.

1992

Het museum verkoopt zijn eerste tentoonstelling alsook zijn know-how aan buitenlandse musea in Frankrijk, Griekenland en Portugal.

2012

Het Kindermuseum zet zijn weg verder onder leiding van Fabienne Doigny en met een ploeg van ongeveer 30 medewerkers.

Pin It on Pinterest