Het Kindermuseum kondigt met plezier haar eerste samenwerking met Brussels Design September aan!

Naar aanleiding van 100 jaar Bauhaus, verwelkomt het museum het Mini Archi Lab, dat jongeren en volwassenen al doende warm maakt voor architectuur en design. Het Mini Archi Lab omvat een tentoonstelling en een tijdelijke nieuwe invulling van de workshops “bouwen” en “knutselen”.

Tentoonstelling Feeling Bauhaus playing
15.09 > 29.09

Tentoongestelde werken in het museum:

 • Modular House : Huis in hout, modulair systeem, het modular house voorziet eindeloze combinatiemogelijkheden
  Vanaf 6 jaar
 • Mini Box : Bouwspelletje in hout, aanpasbaar, de mini box kan dienen als speelgoed of decoratie
  Vanaf 3 jaar
 • DUO:  polyvalent bureau / kaptafel waarmee kinderen de flexibiliteit, veelzijdigheid en contrasten ontdekken tussen de strakke lijnen, vormen en kleuren.
  Van 3 tot 8 jaar

 

De Mini Archi workshops

 • Workshop « bouwen » : 15.09 ; 28.09
  Een modulair bouwsysteem prikkelt de fantasie van de kinderen en laat hen de basis van architectuur en ruimte ontdekken.
 • Workshop « knutselen » : 18.09 ; 21.09 ; 25.09
  De kinderen passen een object aan naar hun wensen en ontdekken zo grafische elementen als lijnen, vierkanten, verhoudingen..

 

De workshopbegeleider : Ana Maia 

Ana Maia is geboren in Porto (Portugal) maar leeft en werkt in Brussel. Ze is architecte en ontwerper en creëerde haar eigen merk Mini Archi in 2013. Als specialiste in hedendaagse architectuur werkte ze samen met verschillende Belgische bedrijven. Maia houdt ervan architectuur, kunst en design te verbinden en hoopt met Mini Archi de zin voor esthetiek bij jongeren aan te scherpen.

 

Pin It on Pinterest